Gravid med et donoræg

Tanja på 42 år kom til os, fordi hun og hendes mand inderligt ønskede at få et barn sammen. De havde længe prøvet naturligt, men et besøg ved lægen havde givet dem vished om, at Tanja desværre havde så dårlig en ægreserve, at en graviditet kun ville kunne lade sig gøre ved hjælp af kunstig befrugtning med et donoræg.

“Da vi havde taget beslutningen om, at sige ja-tak til æg-donation og den tilhørende medicinske fertilitetsbehandling, besluttede jeg mig for at gå all in på projektet og derfor tage imod de alternative tilbud, der kunne hjælpe med at booste min fertilitet i den rigtige retning. Jeg kom i forvejen i BjørengKlinik, og her hørte jeg om Fertilitetsfysio og deres tilbud om laserbehandling og fertilitetsfremmende fysioterapi. Det tænkte jeg, var lige noget for mig.
Første gang jeg mødte Anne Sofie talte vi om, hvordan mit fertilitetsforløb indtil da havde været, og at vi nu kun havde tre forsøg tilbage. Ved hjælp af en lang række spørgsmål om mig, min krop, og hvordan jeg havde det, samt en undersøgelse, fik Anne Sofie kortlagt mine behov, og hvordan hun kunne hjælpe mig. Hun lagde en intensiv plan frem mod min næste æg-oplægning. Som supplement til behandlingen lavede jeg hver aften nogle dejlige fertilitetsfremmende øvelser derhjemme, som Anne Sofie havde givet mig.
J
eg nåede at få yderligere to behandlinger med massage og laser hos Anne Sofie inden min anden ægoplægning. Den sidste behandling var aftenen lige inden oplægningen, så jeg følte mig helt klar denne gang.
Ved vores andet forsøg blev jeg heldigvis gravid og er i skrivende stund i uge 23. Jeg oplever en dejlig ukompliceret graviditet, og jeg er simpelthen så glad for, at det lykkedes os.
Graviditetens veje er uransagelige og ud over faktorer, som fx alder, æg-reserve og livsstil, er der altså nogle x-faktorer, som gør, at man ikke kan forklare, hvorfor det nogle gange lykkes og andre gange ikke. Det usikkerhedsmoment synes jeg er noget af det sværeste at forholde sig til i hele processen. For det er så angstprovokerende, at der er så meget, man ikke selv kan styre, når man inderligt gerne vil være gravid. For mig var det rigtig hårdt, at min krop ikke engang kunne blive gravid på de gode donoræg. Derfor har det været en kæmpe hjælp at gøre noget aktivt for min krop. Jeg fandt en tilfredshed i at gøre alt, hvad jeg kunne for at forberede mit underliv, min krop og mit hoved på den bedst mulige måde – og her er fertilitetsfysioterapi et rigtig godt og veldokumenteret bud. Jeg kan meget varmt anbefale et besøg hos Fertilitetsfysio Aarhus hvis man har problemer med at blive gravid!”

Da Tanja kontaktede os, havde de allerede forsøgt med et af de i alt fire donoræg, de havde købt, uden et positivt resultat. Derfor blev vores fokus at optimere forholdene hos hende, så en graviditet fik bedre forudsætninger.
Vi arbejdede på at øge blodgennemstrømningen i Tanjas underliv, og på at optimere den nedsatte bevægelighed omkring de reproduktive organer. Laserterapien var vigtig i processen, netop for at øge energien i cellerne og sikre, at bl.a. livmoderslimhinden var så optimal som muligt. Tanja var selv meget flittig til at arbejde med de fertilitetsfremmende øvelser og sin vejrtrækning dagligt. Alt dette kombineret gav Tanja et bedre fysisk og psykisk udgangspunkt ved sin anden ægoplægning, der lykkeligvis endte med en positiv graviditetstest.