Menstruationssmerter og graviditetstab

Vi modtog i 2020 en mail fra 28-årige Julie, der i 17 måneder havde forsøgt at blive gravid. Umiddelbart er der ingen årsag til, at de ikke kan blive gravide. De skulle netop til at i gang med deres 3. IVF-forsøg, og Julie kunne efterhånden mærke, at hun havde brug for hjælp og behandling af de spændinger hun oplevede i underlivet under behandlingen. Som hun beskrev i sin mail, så søgte hun noget, der kunne holde hendes krop i balancen, for hun efterhånden kunne mærke, at hun var meget påvirket psykisk.

Da Julie startede i klinikken, oplevede hun utrolig voldsomme smerter under sin menstruation, der gav hende ryste- og svedture, og invaliderede hendes hverdag. Julie oplevede også smerter i nakken og ryggen, samt smerter ved samleje. Ved undersøgelsen var der meget spændt henover underlivet, huden var kold og hun havde svært ved at trække vejret dybt ned i maven. Generelt oplevede Julie dårlig kropskontakt.
Målene for behandlingsindsatsen i klinikken blev derfor først og fremmest at reducere hendes smerter og bedre arbejdsbetingelserne for livmoderen.

Herunder kan du læse den udtalelse, som Julie efterfølgende har lavet til os omkring sit behandlingsforløb:

” Jeg hedder Julie, er i dag 30 år, bosat på Fyn sammen med min mand og vores søn fra sommeren 21. Mit første besøg i klinikken var i 2020. Vi var i fertilitetsbehandling, og havde en del forsøg med både inseminering og ægoplægning bag os der desværre var mislykkedes alle sammen.

Jeg tog kontakt til Fertilitetsfysio da min krop var brugt, jeg led af en del spændinger, og mine menstruationer var et smertehelvede der foregik grædende i fosterstilling.
Da jeg startede hos Anne Sofie skulle jeg lige til at i gang med min tredje udtagning. Den blev jeg voldsomt overstimuleret af, og heller ikke gravid af. Det var lige op til sommerferien, så nu kunne min krop få en lille pause fra behandlingen, inden vi igen til efteråret ville starte op på en ny omgang.

Jeg fortsatte i pausen med at komme hos Anne Sofie, og kunne mærke, der begyndte at ske noget. Jeg begyndte at kunne gå på arbejde, selvom jeg havde min menstruation, hvor jeg før var sygemeldt de første par dage. Det var fantastisk, og min krop havde det generelt bedre.

Vi køber nogle flere IVF-forsøg, og ventede nu utålmodigt på min menstruation. Men den udeblev… for jeg var blevet gravid.. Ganske naturligt. Det var et kæmpe mirakel, og vi var lykkelige!

Vi tog lykkeligt til 7 ugers scanning, men der var intet hjerteblink. Alt håb blev suget ud af mig, og jeg var fuldstændig knust.
Jeg skulle derfor have en medicinsk abort, der viste sig at blive et længere forløb, fordi min krop ikke ville give slip.
Det tog virkelig hårdt på mig både fysisk og særligt psykisk. Så min mand og jeg besluttede at holde et par måneders pause, inden vi igen ville starte i fertilitetsbehandling.

Jeg havde kun én menstruation efter aborten, hvorefter min menstruation igen udeblev. Endnu engang var jeg blevet gravid på naturlig vis. Denne gang var alt godt til den tidlige scanning, og 9 måneder senere kom vores lille søn til verden; sund og rask ved en helt fantastisk fødsel.

Jeg fortsatte med at komme hos Klinik Underværk under min graviditet, der bestemt ikke var nem. Jeg havde en konstant frygt for at miste, og jeg havde voldsomme bækkensmerter. Både det følsesmæssige og mine bækkensmerter fik en kærlig hånd ved Anne Sofie. Efter fødslen af min søn kommer jeg fortsat ved Anne Sofie for at holde min fertilitet (og morkrop) ved lige, så vores søn forhåbentlig kan blive storebror en dag.

Mine besøg i Klinik Underværk har ingen slutdato. Jeg nyder at forkæle min krop med en tur til Århus indimellem. 

Årsagen til vores fertilitetsproblem var uklar. Hvorfor jeg pludselig kunne blive gravid 2 gange naturligt, ved ingen. Men som Anne Sofie sagde: “man kan ikke få et frø til at slå rod og gro på en sten”. De ord tager jeg med mig som forklaring, for mit underliv og bækkenbund var helt som forstenet da jeg startede ved Anne Sofie. 

Alle de følelser der var i forbindelse barnløsheden, hormonerne, jalousien, ensomheden, afmagten har sat sine spor, på godt og ondt, som der sjældent er nogen der forstår. Hvilket også er en stor grund til jeg fortsat kommer ved Anne Sofie. Der bliver alle tanker og følelser taget imod med åbne arme, og i hende møder jeg fortsat en, der forstår hvad vi måtte igennem for at få vores søn.

Da vi var barnløse hadede jeg de historier, som nu er min egen; at blive gravide naturligt til trods for et langt behandlingsforløb, hvor de dygtige læger aldrig kunne gøre en gravid. Jeg troede sådan en historie var løgn og latin, og skabt for at give dem i behandling et falsk håb. Men vores historie er ægte, og vores søn er et sandt mirakel.

Min vej ud af barnløsheden blev “alternativ behandling” (uroligt at det stadig kaldes det), og jeg håber, at I der læser min historie, også finder jeres vej ud og får jeres største drøm opfyldt. Til alle der kæmper eller har kæmpet vil jeg til slut sige; “hvor er I mega hamrende seje”!! Det håber jeg, I fortæller jer selv, og jeres eventuelle partner! 

Tak til Anne Sofie.

Kærligt Julie.