Gravid efter gentagne aborter

Jane og Mathias har tidligere været i fertilitetsbehandling og kom til os, fordi de arbejdede på at få deres tredje barn naturligt, men gentagne gange havde aborteret spontant. Parrets fertilitetsudfordringer har formentligt været en kombination af udfordringer hos dem begge; nedsat sædkvalitet hos ham og en besværet livmoder hos hende. Læs Janes historie her.

“Jeg kontaktede Fertilitetsfysio i maj måned 2017, efter jeg endnu engang havde haft en graviditet som sluttede meget tidligt, allerede i uge 7. Min mand og jeg havde i lidt mere end et halvt år forsøgt at lave vores tredje barn. Vores første dreng kom til efter et ophold i behandlingsverdenen pga. nedsat sædkvalitet, som varede 1,5 år. Vores anden dreng kom helt naturligt 20 mdr. senere. Nu ville vi så gerne have et tredje barn, men det skulle igen blive lidt en udfordring. Jeg kunne godt blive gravid, men havde problemer med at holde på fostret.

Jeg opsøgte derfor Fertilitetsfysio med min problemstilling, og startede i et forløb hos Anette. Hun er et varmt og meget imødekommende menneske, og man føler sig straks helt afslappet og godt tilpas i hendes selskab. Man bliver taget seriøst i klinikken, og modsat vores erfaring fra fertilitetsverdenen, bliver der taget hånd om både din krop og dit sind. Anette satte mig første gang godt ind i tingene og lavede en behandlingsplan, der indebar manuelle behandlinger, øvelser der skulle laves dagligt og laserterapi til både min mand og jeg. Efter den sidste abort havde jeg meget svært ved at få gang i min cyklus igen, men allerede efter andet besøg i klinikken gik den i gang igen.

Efter dét gik det slag i slag, og min krop fandt stille og roligt tilbage i balance med hjælp fra behandling og øvelser. Allerede i september stod jeg igen med en flot positiv graviditets-test. Jeg er nu i uge 24, og imens jeg sidder her og skribler, kan jeg mærke en livlig lille baby, der sparker inde i maven.
At tage ned til Fertilitetsfysio var i sandhed en øjenåbner for hvordan man også kan hjælpe par der oplever problemer med at opnå graviditet. Havde jeg kendt til denne mulighed, da vi forsøgte at opnå graviditet med vores ældste dreng, havde jeg klart benyttet mig af denne. Jeg anbefaler alle, der har fertilitetsproblemer, at søge hjælp og vejledning hos Anette og Anne Sofie, for her kommer man igennem som et helt menneske.”

Spontane aborter kan både ske grundet nedsat sædkvalitet og grundet besværede forhold omkring livmoderen. Jane har altid haft mange menstruationssmerter omkring lænden, og hun fik tidligt p-piller for at reducere smerterne. Ligeledes har hun i mange år haft problemer med sin fordøjelse. I tidligere medicinsk behandling blev hun fortalt, at hendes livmoderhals var skæv, og det havde besværliggjort ægoplægning. Disse faktorer tilsammen giver os en formodning om, at Janes livmoder ikke har været optimalt placeret, men bagoverbøjet, og derfor har haft besværet funktion.