Uforklarlig barnløs

Laura på 27 år kontaktede os, fordi hun og hendes kæreste kæmpede en rigtig hård kamp for at blive forældre.
De havde forsøgt i næsten tre år, men aldrig opnået en positiv graviditetstest. Det første års tid prøvede de naturligt, og sidenhen var de i medicinsk behandling. Lauras æg var rigtig gode, og hendes kærestes sædkvalitet var helt i top, så lægerne kunne ingen forklaring finde på, at de ikke blev naturligt gravide. Stemplet som “Uforklarlig barnløs” tog rigtig hårdt på dem.
Da Laura startede hos mig, havde de netop valgt at holde en pause fra den medicinske behandling. Men fordi hendes cyklus var blevet uregelmæssig den seneste tid, havde lægerne tilbudt hende p-piller i pausen.
Ved min undersøgelse af Laura fandt jeg bl.a. at hun generelt var meget spændt i mave- og bækkenregionen. Hun havde spændinger i hoftebøjerne, omkring tarmene og oplevede store smerter når jeg mobiliserede omkring hendes livmoder og æggestokke. Laura havde derudover store udfordringer, når hun skulle trække vejret dybt ned i maven.

Over en periode på omkring fire måneder behandlede jeg Laura i alt seks gange i klinikken. Målet var at øge bevægeligheden i Lauras underliv, så hendes livmoder havde bedre forudsætninger for at arbejde. Udover behandlingen blev hun instrueret i et øvelsesprogram, som hun skulle lave dagligt derhjemme. Derudover skulle hun have fokus på at øve sin dybe vejrtrækning, så hun kunne arbejde med forbindelse til sin krop og nedsætte stressniveauet. Herunder kan du læse Lauras oplevelse af forløbet, som hun netop har sendt til os:

“Efter et rigtig hårdt fertilitetsforløb, med 3 mislykkedes forsøg med inseminering, og derefter 3 forgæves forsøg med IVF behandling – og ingen forklaring på, hvorfor tingene ikke ville lykkes, var det rigtig svært at holde humøret oppe.
Vi havde som par brug for en pause fra den medicinske behandling, fordi frygten for at blive skuffet endnu engang, nærmest var ubærlig. Jeg tog derfor kontakt til Fertilitetsfysio, fordi jeg havde mistet troen på at den medicinske behandling var nok til, at jeg kunne blive mor. Jeg havde et stort behov for selv at kunne gøre en indsats, og ikke bare sætte mig hjem og vente på at hormonerne ville virke.

Jeg tog kontakt til Anne Sofie, og fortalte hende hele vores historie, og at vi på nuværende tidspunkt havde valgt at tage en pause. Jeg aftalte at mødes med Anne Sofie i klinikken, og vi havde en god lang snak om hvordan jeg havde det, og om alle mine forskellige symptomer. Bagefter undersøgte hun mig – og fandt hurtigt ud af mine muskler i maven var meget spændte, hvilket bl.a. kunne være medvirkende til, at vi endnu ikke havde haft held ved IVF behandlingen. Anne Sofie behandlede mig og instruerede mig i nogle selvtræningsøvelser jeg skulle lave derhjemme. Hun vejledte mig til at hoppe af p-pillerne hen over sommeren, og give kroppen ro og en chance for at kunne mærke sig selv igen.
Forløbet med skiftevis behandlinger og selvtræningsøvelser, gav mig en helt ny energi og troen tilbage på, at det kunne lykkes for os. Min kæreste bemærkede tydeligt forandringen, og kommenterede flere gange på, at jeg var blevet helt anderledes i mit humør. Efter sommerferien valgte vi at opstarte endnu et fryseforsøg. Jeg var til behandling hos Anne Sofie inden oplægningen, og både inden og efter ægoplægningen lavede jeg alle øvelserne som Anne Sofie havde givet mig.

SÅ SKETE DET!!! Vi fik en positiv blodprøve, efter at have forsøgt at blive gravide i over 3 år! Jeg/vi var ovenud lykkelige – og jeg tog straks en graviditetstest som viste 2 tydelige røde streger. Glædestårerne ville ingen ende tage, og efter et par dage til at forstå, at det rent faktisk endelig var lykkedes, ringede jeg til Anne Sofie og fortalte hende nyheden. Jeg blev mødt med en rigtig stor glæde fra hende. Hun vejledte mig til at fortsætte med øvelserne til og med uge 12. Det gjorde jeg – og vi venter os en sund og rask lille dreng til juni.

Det er meget svært for mig at sætte ord på, hvor stor en støtte og forskel det gjorde for mig at få behandling hos Anne Sofie. Men når jeg i skrivende stund sidder med en baby der sparker og tumler rundt indeni min mave, ved jeg, at vi er meget taknemlige for al hendes hjælp. Det var uden tvivl det helt rigtige for os, og noget jeg vil anbefale til alle andre som står i sammen situation som vi gjorde.”