Mercíer Therapy

I marts 2017 rejste vi til Chicago for at blive undervist og uddannet af Jennifer Mercíer (Jordemoder, MS, PhD og LMT), og derved blive certificerede behandlere i Mercíer Therapy. Her kan du læse mere om, hvad behandlingen går ud på, hvem den kan hjælpe og hvordan vi bruger det i klinikken.

Mercíer Therapy er en manuel behandlingsform til kvinder, der oplever bækkensmerter og fertilitetsproblemer. Behandlingen er udformet som en fastlagt protokol, hvor man arbejder på maven med dyb massage, stræk og manipulation af de reproduktive organer (livmoder, æggeleder og æggestokke), samt behandling af bækken/hofter, lænderyg og balder. Det tager ca. en time at komme behandlingsprotokollen igennem, og det er meningen, at man modtager behandlingen seks gange over en periode på seks uger.

Kan behandlingen hjælpe dig?
De reproduktive organer er afhængige af gode pladsforhold, fri bevægelig og en optimal blod- og nerveforsyning for at kunne skabe liv. Det kan bl.a. forstyrres af spændt muskulatur, stramt bindevæv eller arvæv i området, og derfor kan organerne have nedsat eller forstyrret funktion, hvilket bl.a. kommer til udtryk i form af smerter, forstyrret cyklus, manglende graviditet, hyppige aborter mv.
Mercíer Therapy anbefales derfor som behandling til kvinder, der fx oplever fertilitetsproblemer, hyppige aborter, graviditet udenfor livmoderen, cyklussmerter eller smerter under sex, en forstyrret cyklus eller udeblivende menstruation.
Behandlingen er risikofri, og kan sagtens stå alene, men det giver også rigtig god mening at bruge den som forberedelse eller supplement til medicinsk fertilitetsbehandling.

I klinikken bruger vi ikke behandlingen i den form, som den oprindeligt er udtænkt. For os giver det ingen mening at arbejde efter en fastlagt protokol, hvor både selve behandlingen og antal behandlinger er bestemt allerede inden undersøgelse. Alle vores klienter kommer med individuelle udfordringer, og derfor skal de behandles med forskellige problemstillinger i fokus.

Vores certificering i Mercíer Therapy bruger vi derfor som en del af vores “behandlingsværktøjskasse”, hvor den i kombination med alle de andre kurser vi har taget, gør os til de manuellebehandlere, vi er.
Vi kombinerer desuden vores manuelle behandling med både øvelser og laserterapi.

Forskning
Jennifer Mercíer lavede i 2012 selv et lille studie på behandlingseffekten af Mercíer Therapy. Resultatet gav en succesrate på hele 83%. Studiet inkluderede 48 kvinder, hvoraf 18 blev gravide indenfor de første 6 mdr. efter, at de modtog behandlingen. Yderligere 22 blev gravide indenfor et år. Kvinderne var mellem 28 og 42 år, og udover infertilitet havde studiet ingen inklusionskriterier. Af de 40 gravide modtog 32 af dem udelukkende Mercier Therapy, og de sidste otte fik behandlingen i kombination med medicinsk fertilitetsbehandling; seks i IVF-behandling og to med insemination.
Studiet har en kæmpe stor svaghed i, at det er udført af Jennifer Mercíer selv, på hendes egen klinik, med egne metoder. Derfor vil et godt resultat komme hende selv til nytte. Men uanset så viser resultatet, at det giver god mening at arbejde manuelt for at forbedre forholdene og øge chancerne for graviditet.

Danmark er det sted udenfor USA, hvor der er flest fysioterapeuter, som er certificerede i Mercier Therapy. Hele behandlerlisten kan findes på hendes hjemmeside, og her kan du se, hvor vi hver især befinder os henne i landet.